Alla nyheter 11 October 2024

Välkommen till Digital skogskväll med Rundvirke Skog 24 oktober

Är skatter och deklarationer i skogsbranschen något av en snårig skog för dig? Är du intresserad av hur du kan förbättra din skogsekonomi? Välkommen till höstens Digitala skogskväll den 24 oktober, där temat är Skogsekonomi med rådgivning runt skatt och deklarationer. Vi kommer att prata om smarta sätt att hantera skatt och deklaration för din skog, och ge tips på hur du kan dra nytta av de bästa ekonomiska lösningarna. Vi förstår att det kan kännas lite krångligt ibland, vi försöker räta ut frågetecknen med hjälp av våra expertgäster i studion.

Medverkande:
– Fredrik Granath, vd hos oss på Rundvirke Skog
– Anders Berglund, skogsekonom och fastighetsmäklare hos Areal
– Christina Werner – virkesredovisare hos oss på Rundvirke Skog

Under kvällen får du också träffa några skogsägare som har funderingar, och tillsammans diskuterar vi hur du kan optimera din skogsekonomi genom att hantera deklaration och skatt på rätt sätt. Ta del av enkel och praktisk rådgivning direkt från våra erfarna och kunniga experter, som delar med sig av sina bästa tips. Oavsett om du är ny inom skogsägande eller har hållit på ett tag så finns det något här för alla.

📅 ⏰ 24 oktober kl 19.00 – 19.45
Anmäl dig här.

Vi vill gärna presentera vår gästpanel lite bättre, och det blir “damerna först”:
👩 Christina WernerVirkesredovisare Rundvirke Skog
Christina har mer än 30 års erfarenhet av ekonomi och redovisning, och de senaste två åren har vi haft turen att ha henne hos oss på Rundvirke Skog. Hon arbetar dagligen med att vara ett administrativt stöd för våra virkesinköpare.

Men Christinas kunskaper sträcker sig längre än så. Som uppvuxen på en skogsfastighet och nybliven skogsägare tillsammans med sin man Tony, har hon egna erfarenheter av livet som skogsägare. Hon kommer att dela med sig av insikter både som yrkesekonom och praktiskt engagerad skogsägare, och ge dig råd om hur du kan tänka kring din skogsekonomi.

👱🏻‍♂️Anders Berglund – Skogsekonom och fastighetsmäklare på Areal
Anders arbetar som skogsekonom och fastighetsmäklare vid Areals kontor i Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Areal erbjuder tjänster till ägare av jord- och skogsfastigheter, från förvärv till avyttring, och Anders har en gedigen bakgrund inom rådgivning för skogsägare.

Under kvällen kommer Anders att dela med sig av sin omfattande erfarenhet och ge konkreta tips om hur du kan planera för att balansera intäkter och kostnader från din skogsfastighet över tid. Målet? Att du som skogsägare ska kunna optimera den ekonomiska avkastningen. Anders uppskattade råd är ovärderliga både för våra skogsägare och virkesinköpare, och hans långa erfarenhet, inklusive tidigare arbete hos Rundvirke Skog, gör honom till en utmärkt rådgivare när det gäller skoglig ekonomi.

Som brukligt ger Fredrik oss också information om det allmänna marknadsläget och pratar om virkespriser samt vad den nationella och globala energiomställningen betyder för skogsbranschen, samt också lite kort om vad som händer på Rundvirkes industrier runt om i landet. Frågor & Svar är ett återkommande inslag – här får du chans att ställa dina frågor relaterade till kvällens ämne. Du kan redan nu ställa dina frågor genom att klicka här.

Ta chansen att få bättre koll på din skogsekonomi och ge dig själv den kunskap du behöver för att fatta välgrundade beslut om din skogsekonomi – anmäl dig idag och häng med på en givande kväll!

Det du behöver för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling. Du behöver inte installera några program utan föreläsningen sker via en plattform som finns tillgänglig i din webbläsare (du hittar systemkrav som är bra att tänka på för att se sändningar över nätet på ett framgångsrikt sätt via vår anmälningssida).

Anmäl dig till Digital skogskväll direktklicka här.
Har du redan nu frågor till studion? Ställ dem här.
Varmt välkommen!